Projekcija filma “MOJE STVARI” povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, Zelena Istra u suradnji s Komunalnim poduzećem 6.maj i Otvorenim učilištem Buje organizira projekciju filma "MOJE STVARI / MY STUFF" Petra Luukkainena.Projekcije će biti organizirane za sve srednjoškolce s područja Bujštine. U kinu Otvorenog učilišta Buje očekuje nas odličan film koji tematiz ira bitna ekološka i društvena pitanja našeg vremena. U fokusu filma je konzumerizam koji je obrađen na zanimljiv i originalan način. Projekcije filmova održat će se 16. 18. i 20. travnja 2018.

16. travnja u 8:55 h organizirana projekcija za učenike Talijanske srednje škole -Scuola media superiore italiana "Leonardo da Vinci" Buje/Buie i korisnike Centra za inkluziju Buje.

18. travnja u 12:30 h organizirana projekcija za učenike Gospodarske škole Buje

20. travnja u 12:25 h organizirana projekcija za učenike Srednje škole "Vladimir Gortan" Buje

Kako živjeti bez stvari? Napeta saga o konzumerizmu!
MOJE STVARI / MY STUFF
Petri Luukkainen, Finska, 83'

SINOPSIS:
Dvadesetčetverogodišnji Petri odlučuje sprovesti radikalan eksperiment. Nesretan je i osjeća da ga guše materijalne stvari koje je nakupio u stanu, pa ih pakira i seli u podrum, a sam počinje živjeti prema skromnom no strogom samonametnutom pravilu: smije vratiti samo jednu stvar dnevno i ne smije kupiti ništa novo. Hoćemo li odustajanjem od potrošačkom društva ujedno odustati i od društvenog života. Možemo li imati prijatelje ako nemamo mobitel? I hoće li ostatak svijeta uopće prihvatiti takav projekt? Odvažan film, koji pogađa ravno u srž ekspanzije konzumerizma 2000-ih u profinjenoj (finskoj) kombinaciji ozbiljnosti i humora.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept