Plakati o odvojenom prikupljanu otpada na 4 jezika za turiste

Budući da se broj stanovnika na Bujštini tijekom ljetnih mjeseci, odnosno turističke sezone poveća i do nekoliko puta, proporcionalno tome povećava se i količina proizvedenog
otpada na tom području.

Brojni turisti koji dolaze na Jadransku obalu u svojim matičnim zemljama posljednjih 10-ak i više godina odvajaju sve korisne vrste otpada te sukladno tome često i biraju destinacije za svoj odmor koje su ekološki osviještene i koje pridaju važnost brizi za prirodu i okoliš.

Da bismo i turistima koji dolaze uživati u moru, suncu, autohtonoj hrani i istarskim ljepotama omogućili da i u apartmanima odvajaju otpad, Zelena Istra je u suradnji s gradovima Umag, Novigrad i Buje te Komunalnim poduzećem 6.maj izradila plakat s pravilima sustava odvojenog prikupljanju otpada za područje Bujštine. Plakat sadrži upute za odvajanje papira i kartona te plastika, metala i stakla na 4 svjetska jezika (hrvatski, engleski, njemački i talijanski). Plakat je namijenjen postavljanju u apartmane privatnih iznajmljivača s područja Bujštine koji su ih neposredno prije početka turističke sezone mogli preuzeti u turističkim uredima u svojim gradovima i općinama.

Ukoliko ste privatni iznajmljivač i ukoliko niste preuzeli svoj primjerak ili vam je za potrebe vaših apartmana potreban dodatni primjerak, plakat možete preuzeti na idućem linku.