NA RADNOM MJESTU

Jednostavno je postaviti i pokrenuti odvajanje otpada na poslu, a time štedite novac i pomažete okolišu! Osim reciklirati, možete smanjiti otpad na radnom mjestu i ponovno upotrijebiti (prenamijeniti/popraviti) neke proizvode.

Jeste li znali da prosječna zaposlena osoba u Hrvatskoj na radnom mjestu vremenski provodi trećinu dana, što znači u prosjeku između 7-8 sati, potrudite se da vaše radno mjesto postane što više “zeleno”, što poboljšava kvalitetu života i potiče timski rad!
Recikliranje će biti uspješno ako:
• osoba ili manji tim zaposlenika preuzme odgovornost i obvezu za provedbu postupka recikliranja na radnom mjestu. Važno je imati uredskog eko-heroja koji će motivirati sve djelatnike
• postavljeni ciljevi i promjene na radnom mjestu budu praktične i ostvarive.
• komunikacija među zaposlenicima bude pozitivna
• uvedete dodatnu motivaciju – nagrade, druženje ili sl.
• postavite kutije za papir u urede, setove za odvojeno prikupljanje otpada u hodnike i mini kompostere u čajne kuhinje.
• napraviti i spremnike za istrošene tonere, prazne cd-ove i sl.

Što možete reciklirati na radnom mjestu
URED: plastična i staklena ambalaža pića i mliječnih proizvoda, plastične čaše, limenke, uredski papir, letci, časopisi, novine, različita kartonska ambalaža od spajalica, tonera, baterija, kuverti, istrošeni CD-ovi i DVD-ovi, istrošeni toner za pisače i baterije koji se nemogu ponovno puniti.
KANTINA, KUHINJA: plastična, staklena i metalna ambalaža pića i mliječnih proizvoda, tetrapak ambalaža, ambalaža za čuvanje hrane (plastične kutijice od salata i umaka s PET oznakom), ambalaža sendviča i druge pripremljene hrane, plastične čaše i pribor za jelo.
KUPATILO (WC): role toaletnog papira, ambalaža sredstva za čišćenje, deterdženta ili tekućeg sapuna, papirnati ručnici.

KORISNI LINKOVI